Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αγία Παρασκευή

Ως γνωστόν, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, βρίσκεται από εχθές Κυριακή 15 Αυγούστου στο νησί της Λέσβου. Κατά τη διαμονή της παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας στην Αγιάσο, ενώ θα παραμείνει στο νησί μας για ολιγοήμερες διακοπές.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την κωμόπολη της Αγίας Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, κατά την οποία ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ανακηρύξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως επίτιμο δημότη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Η εν λόγω ειδική τελετή θα λάβει χώρα στον αύλειο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή, στις 19:30, παρουσία των αρχών του νησιού μας.

Εν συντομία, όσον αφορά το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου – τα εγκαίνια του οποίου έγιναν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2006 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια – οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στο παλαιό Κοινοτικό Ελαιοτριβείο της Αγίας Παρασκευής και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Η θεμελίωση «της Μηχανής του Κοινού», όπως το αποκαλούσαν, τοποθετείται στις αρχές του 20ου αιώνα και αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα εμβληματικό κτηριακό συγκρότημα της βιομηχανικής επανάστασης στη Λέσβο. Συμβολίζει τη δυναμική της κωμόπολης μέσα από την ελαιοκαλλιέργεια καθώς και την ενότητα των κατοίκων με τους υψηλούς στόχους που είχαν θέσει, στόχοι οι οποίοι, αν και περίοδος τουρκοκρατίας, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία την εποχή εκείνη, ενώ στη συνέχεια σηματοδότησαν και την περεταίρω αναπτυξιακή της πορεία.

Εν έτει 2004, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, επί δημαρχίας Αλέξανδρου Ευαγγελινού, παραχώρησε τη χρήση του χώρου του Κοινοτικού Ελαιοτριβείου Αγίας Παρασκευής στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου της τράπεζας Πειραιώς (ΠΙΟΠ) – να σημειωθεί ότι, λειτουργούσε τότε ως Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου και ως Λαογραφικό Μουσείο. Εν συνεχεία, το ΠΙΟΠ με τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκού προγράμματος το αποκατέστησε, πρώτον συντηρώντας όλον τον βιομηχανικό εξοπλισμό και τις κτηριακές εγκαταστάσεις και δεύτερον ψηφιοποιώντας όλο το σωζόμενο αρχειακό υλικό από την ίδρυσή του και για να το παραδώσει ως Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας και χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων με συνεδριακό κέντρο, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την πλούσια ιστορία του τόπου μας.

Φωτογραφία: INTIME NEWS

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: