Η επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και στην Αγία Παρασκευή

Σε  μια φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε εχθές 17 Αυγούστου η τελετή ανακήρυξης της Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμης δημότη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στον αύλειο χώρο εκδηλώσεων του  Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λέσβου κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, των βουλευτών Λέσβου Γιάννη Μπουρνού και Μαρίας Κομνηνάκα, των μητροπολιτών Μυτιλήνης Ιακώβου και Μηθύμνης Χρυσοστόμου, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη, του οικοδεσπότη Δημάρχου Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρου, της ηγεσίας του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στο νησί μας, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των τοπικών φορέων τηρουμένων των αυστηρών μέτρων για την πανδημία.

Μετά την υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο του Μουσείου, ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο από την Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς κ. Αλεξάνδρα Ράπτη.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η τελετή με την προσφώνηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρου και την ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας ως Επίτιμη Δημότης, με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας, συμβολικού δώρου και της απόφασης ανακήρυξης.

Ακολούθως ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου προσφώνησε και καλωσόρισε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Λέσβο και μίλησε για την πορεία της στο δικαστικό σώμα κατακτώντας υψηλά αξιώματα μέχρι την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατία της χώρας μας.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η τιμώμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία με θερμά λόγια αναφέρθηκε για την τιμητική γι αυτήν εκδήλωση, καθώς και για τους δεσμούς που τη συνδέουν με τη Λέσβο, οι οποίοι αναθερμαίνονται από τώρα και στο εξής και ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού, κάνοντας ειδικές αναφορές για τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού – προσφυγικού και της γειτνίασης με την Τουρκία.

Μετά τη λήξη της τελετής η ίδια θέλησε να περπατήσει για λίγο στον κεντρικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής από το Μουσείο, περνώντας από τη Ζαχάρειο Μονάδα Περίθαλψης Ηλικιωμένων, κατευθύνθηκε με τον κ. Αθανασίου, τον Δήμαρχο και τα άλλα μέλη της συνοδείας της στο Δημοτικό Κατάστημα της Αγίας Παρασκευής, όπου την υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής κ. Γιώργος Δημόπουλος που μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό της έδωσε αναμνηστικά δώρα, εκδόσεις για την ιστορία και για την εκπαίδευση στην Αγίας Παρασκευή.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα Εκπαιδευτήρια της Αγίας Παρασκευής, όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει και να ενημερωθεί για το μεγαλειώδες κτηριακό συγκρότημα.

Μετά αναχώρησαν για την περιοχή του Ασπροπόταμου Μανταμάδου, όπου της παρατέθηκε δείπνο από το Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση στο Μουσείο έγινε με πολύ περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, λόγω των μέτρων για την πανδημία και δεν έμοιαζε από πλευράς αριθμού παρισταμένων για ένα τέτοιο γεγονός με το αντίστοιχο των εγκαινίων του Μουσείου πριν από 14 χρόνια από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, όπου υπολογίζεται ότι παραβρέθηκαν περί τα 2.000 άτομα.

Είχε όμως την ευκαιρία ο κόσμος να δει την Πρόεδρο κατά τη διάρκεια της εξόδου της από το Μουσείο μέχρι το Δημαρχείο και τα Εκπαιδευτήρια.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: