Δήμος Αγίας Παρασκευής – Υγρότοποι και πουλιά του τόπου μας

Τίτλος: Δήμος Αγίας Παρασκευής – Υγρότοποι και πουλιά του τόπου μας
Έκδοση: τέως Δήμος Αγίας Παρασκευής Λέσβου
Επιμέλεια έκδοσης: Ελένη Γαληνού, Ιγνάτιος Μ. Γουδής

Έτος έκδοσης: 2008
Σελίδες: 96
ISBN: 978-960-89080-3-1

Ο οδηγός «Δήμος Αγίας Παρασκευής – Υγρότοποι και πουλιά του τόπου μας» εκδόθηκε από τον τέως Δήμο Αγίας Παρασκευής Λέσβου στο πλαίσιο του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου 2000-2006. Η επιμέλεια της έκδοσης ανήκει στην περιβαλλοντολόγο Ελένη Γαληνού και στον Ιγνάτιο Γουδή και ο οδηγός περιέχει κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τους πιο σημαντικούς υγρότοπους της περιοχής και τα είδη των πουλιών που ζουν μόνιμα ή σταματούν προσωρινά σ΄ αυτούς κατά το μεταναστευτικό τους ταξίδι.

«Στην περιοχή μας βρίσκονται οι πιο σημαντικοί υγρότοποι του νησιού μας, γνωστοί ήδη από χρόνια στο εξωτερικό για τα σπάνια και σημαντικά είδη πουλιών που φιλοξενούν. Η Αλυκή, ο Μυλοπόταμος, τα Μέσα, ο Βούβαρης και ο ποταμός Τσικνιάς είναι τα αγαπημένα μέρη επισκεπτών από όλη την Ευρώπη που φτάνουν στο νησί μας κάθε Άνοιξη με σκοπό να παρατηρήσουν πουλιά. Την ίδια στιγμή είναι σε όλους μας γνωστή η αξία που έχουν οι υγρότοποι αυτοί για την τοπική κοινωνία μας μέσα από τη προσφορά πολύτιμων και αναγκαίων πόρων.[…]

[…] Με την ελπίδα πως θα αγαπήσουμε και θα σεβαστούμε όλοι μας ό,τι η φύση τόσο απλόχερα μας έχει δωρήσει.[…]» (απόσπασμα από το εισαγωγικό κείμενο του βιβλίου που υπογράφει ο τότε δημάρχος Αγίας Παρασκευής Γιώργος Κυριαζής)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: