Η ελληνοαυστραλέζα με καταγωγή από την Αγία Παρασκευή που κέρδισε τη «μάχη» των κουζινών του κόσμου

Δυο Ελληνοαυστραλέζες, η Ντέζι Μανταφέρι που κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Λέσβου (αριστερά στη φωτογραφία) και η Πέννυ Κερασιώτη, κέρδισαν τον τίτλο της καλύτερης κουζίνας στον κόσμο, στην δημοφιλή εκπομπή «Plate of Origin» του καναλιού 7 της Αυστραλιανής τηλεόρασης και το χρηματικό έπαθλο των 100.000 αυστραλιανών δολαρίων. Η Τeam Greece κατάφερε ν’ αναδείξει την ελληνική κουζίνα καλύτερη ανάμεσα σε 10 συνολικά ομάδες που αναμετρήθηκαν στο διαγωνισμό (Ελλάδα, Ιταλία, Λίβανο, Βιετνάμ, Ινδία, Βενεζουέλα, Κίνα, Καμερούν και Αυστραλία). Η Ντέζι Μανταφέρι – αυτό είναι το επώνυμο τους Ιταλού συζύγου της, το πατρικό της είναι Χρυσοστόμου – και η Πέννυ Κερασιώτη είναι οι δυο μεγάλες νικήτριες, ενώ η Λέσβος έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για την εκπροσώπησή της στο διαγωνισμό, αφού η Ντέζι Μανταφέρι κατάγεται από την Αγία Παρασκευή της Λέσβου. Μάλιστα όπως δήλωσε η ίδια στα “Νέα της Λέσβου” η μητέρα της είναι από την Αγία Παρασκευή , το πατρικό της όνομα είναι Γιαννακή και ο πατέρας της από το Σκαλοχώρι.

Περισσότερα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»: Δυο Ελληνίδες κέρδισαν τη «μάχη» των κουζινών του κόσμου

Η νίκη της Ελληνοαυστραλέζας, Ντέζι (Δέσποινας) Μανταφέρι-Χρυσοστόμου, σε τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής στην Αυστραλία, έχει γεμίσει χαρά την κοινωνία της Αγίας Παρασκευής, το χωριό της μητέρας της.

Η Δέσποινα, μαζί με την Πέννυ Κερασιώτη, κέρδισαν τον τίτλο της καλύτερης κουζίνας στον κόσμο, στην δημοφιλή εκπομπή «Plate of Origin» του καναλιού 7 της αυστραλιανής τηλεόρασης και το χρηματικό έπαθλο των 100.000 αυστραλιανών δολαρίων. Η Τeam Greece κατάφερε ν’ αναδείξει την ελληνική κουζίνα καλύτερη ανάμεσα σε 10 συνολικά ομάδες που αναμετρήθηκαν στο διαγωνισμό (Ελλάδα, Ιταλία, Λίβανο, Βιετνάμ, Ινδία, Βενεζουέλα, Κίνα, Καμερούν και Αυστραλία).

«Το έχει το σόι μας», λέει με υπερηφάνεια η θεία της, Κατερίνα Γιαννακή, η οποία είναι και η ίδια μαγείρισσα και εργάζεται στον Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίας Παρασκευής. «Ο αδελφός μου έχει εστιατόριο στην Πέτρα, η αδελφή μου στην Αυστραλία ασχολείται με τα γλυκά και κάνει κέικ με ζαχαρόπαστα. Η άλλη αδελφή μου που μένει Μυτιλήνη επίσης ασχολείται με τη μαγειρική. Στη Δέσποινα αρέσει πολύ η ελληνική κουζίνα και παρόλο που ο σύζυγός της είναι Ιταλός, έμαθε και εκείνος ν’ αγαπάει τα ελληνικά φαγητά», μας λέει η κυρία Κατερίνα.

«Όταν μου είπε “θεία θα πάω σε εκπομπή για μαγειρική”, της είπα “πήγαινε Δέσποινα και θα κερδίσεις”!»,συμπληρώνει η κυρία Κατερίνα.

Η ίδια μας μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας της ελληνικής ομάδας στον τηλεοπτικό διαγωνισμό, που δεν ήταν άλλο από τη μυτιληνιά ρίγανη που έστειλε η γιαγιά της, η κυρά-Μαρία από την Αγία Παρασκευή, στην Αυστραλία και χρησιμοποίησαν τα κορίτσια στα πιάτα που σέρβιραν στους κριτές της εκπομπής. «Η γιαγιά έχει ρίγανη και την έστειλε για να βάλουν στα πιάτα τους στον τελικό. Όταν δοκίμασαν οι κριτές ξεχώρισαν τη μυρωδιά της ρίγανης», λέει η θεία της Ντέζι. 

Περισσότερα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»: Η μυτιληνιά ρίγανη «έφερε» τη νίκη

επαναδημοσίευση από άρθρα της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»

Η Dezi Madafferi διατηρεί την ιστοσελίδα: https://www.dezicooks.com.au/ και μπορείτε να την ακολουθήσετε στο facebook (https://www.facebook.com/Dezi-cooks-232516368011778) και στο instagram (https://www.instagram.com/dezi_cooks/).

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: