«Σμιλεύοντας το Αρνητικό | Carving the Negative» στην Αγία Παρασκευή

Στην K-Gold Temporary Gallery φιλοξενείται το τελευταίο μέρος της διαδραστικής και συνεργατικής δράσης «Σμιλεύοντας το Αρνητικό | Carving the Negative» που η THE ΤΕΛΟΣ SOCIETY υλοποίησε ήδη επιτυχώς σε Τήνο και Εύβοια. Το διήμερο εργαστήριο, που απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 από τις 10:00 έως τις 15:00 στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.

Ο Νικόλας Βαμβουκλής μετά από την βράβευσή του για την επιτυχημένη πορεία του στην επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων από τo Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει δυναμικά με νέες εκδηλώσεις που φέρνουν πιο κοντά το κοινό στην τέχνη.

Έξι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και συγκεκριμένα οι Γιώργος Μαραζιώτης, Σοφία Ντώνα, Eliana Otta, Mαρία Παπαδημητρίου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Πάνος Σκλαβενίτης παραχωρούν και μοιράζονται προσωρινά τα πνευματικά δικαιώματα έξι πρωτότυπων περιεκτικών «εικαστικών» κειμένων με σκοπό την ερμηνεία τους κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση της επιμελήτριας Χρυσούλας Λιώνη, συλλογικά θα υλοποιήσουν εφήμερα έργα έχοντας ως έναυσμα τα κείμενα – οδηγίες των εικαστικών.

Η THE ΤΕΛΟΣ SOCIETY | Arts & Culture Research Lab Observatorium έχει αναλάβει την διοργάνωση της δράσης με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,   ενώ συνεργαζόμενοι φορείς αυτής είναι ΚΟΙΝΩΝΩ, The Tinos Gathering (Τήνος, Κυκλάδες) | Tidal Culture Lab (Χαλκίδα, Εύβοια) | K-Temporary Gallery (Λέσβος, Βόρειο Αιγαίο). Επιμελητές της δράσης είναι οι Σωτήριος Μπαχτσετζής, Χρυσούλα Λιώνη, Δημήτρης Σπύρου.

Οι δημιουργίες

Οι δημιουργίες που θα προκύψουν με την ολοκλήρωση της πειραματικής αυτής άσκησης στις τρεις τοπικές κοινωνίες της ελληνικής περιφέρειας, θα παρουσιαστούν στον κατάλογο της δράσης, στην ιστοσελίδα της TTS και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συνεργαζόμενων φορέων.

Το εργαστήριο είναι δωρεάν και ανοιχτό για όλους – δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις καλλιτεχνικής πρακτικής. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 6942202222 ή στο kgoldtemporarygallery@yahoo.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: